Χαιρετισμοί

 

Αξιότιμοι προσκεκλημένοι Ομιλητές,

Αξιοσέβαστοι Καθηγητές και Δάσκαλοι Ιατροί,

Αγαπητοί Συμφοιτητές και νέοι Ιατροί,

Κυρίες και κύριοι,

Με ιδιαίτερα μεγάλη χαρά σας καλοσωρίζουμε στο 25ο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (Ε.Σ.Φ.Ι.Ε.), το οποίο φέτος θα λάβει χώρα στο επιβλητικό και σύγχρονο κτίριο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 10-12 Μαΐου 2019 στην ομώνυμη πόλη.

Το 25ο ΕΣΦΙΕ αποτελεί συνέδριο-σταθμό καθώς η εταιρεία ολοκληρώνει το ένα τέταρτο  αιώνα ιστορικής της πορείας. Έτσι, έχει χρέος όχι μόνο να συνεχίσει επάξια το θεσμό ενός ήδη επιτυχημένου συνεδρίου με πανελλήνιο και διεθνή χαρακτήρα αλλά και να  αναβαθμίσει και να εξελίξει τις υπάρχουσες δομές προσθέτοντας καινούργια στοιχεία.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα εργαστούμε ώστε να  αυξηθεί το εύρος της θεματολογίας  σε καινοτόμα και εκπαιδευτικά workshop και διαδραστικές ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες σχετικά με σύγχρονα και μείζονος σημασίας ζητήματα, όπως η ιατρική ειδικότητα. Επίσης, θα παρουσιαστούν εντυπωσιακά Live-Surgeries σε πλήρως εξοπλισμένες και σύγχρονες αίθουσες όπως η Αιμίλιος Ριάδης, χωρητικότητας 500 ατόμων.

Ταυτόχρονα, αποτελεί πρόκληση και βασικός στόχος η αναβάθμιση τόσο της ποσότητας όσο και της ποιότητας των εργασιών που κατατίθενται, γεγονός το οποίο θα συμβάλει στην καθολικότερη αναβάθμιση του συνεδρίου. Θα πραγματοποιηθεί η Ολυμπιάδα Ιατρικής Γνώσης και θα δοθούν μοναδικά έπαθλα.

Τέλος, θα υπάρξουν πολιτιστικά δρώμενα και πολλές εκπλήξεις που θα αποτελέσουν πρωτόγνωρες εμπειρίες για τους φοιτητές ιατρικής (Έλληνες και ξένους) καθώς και φοιτητές άλλων κλάδων  επιστημών υγείας που θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους και να ανταλλάξουν σκέψεις και γνωρίσματα.

Συνεπώς φιλοδοξούμε το 25Ο ΕΣΦΙΕ να καταστεί εκείνο το «σταυροδρόμι» εμπειριών που δε θα αποφέρει στους συμμετέχοντες μόνο γνώσεις και δεξιότητες αλλά θα διευρύνει τους πνευματικούς τους ορίζοντες, μέσω της ποικιλίας των θεμάτων του, καλλιεργώντας τελικά ένα ουσιαστικό και πολύπλευρο χαρακτήρα για την επόμενη γενιά ιατρών.

Για όλους τους παραπάνω λόγους είναι ιδιαίτερη χαρά να βρεθούμε όλοι μαζί, 10 – 12 Μαΐου 2019 στη Θεσσαλονίκη σε μία μοναδική και σπουδαία στιγμή για τα φοιτητικά μας χρόνια.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής του 25ου Ε.Σ.Φ.Ι.Ε.

Με εκτίμηση,

Γεώργιος Λαλές

Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής του 25ου Ε.Σ.Φ.Ι.Ε.

 

Copyright © 2018 25ο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας & 13ο Διεθνές Forum Φοιτητών Ιατρικής & Νέων Ιατρών